فون یا فوندیشن گریم یکی از محصولات مهم در آرایش است که به عنوان پایهای برای سایر محصولات آرایشی مورد استفاده قرار میگیرد. این محصول، به صورت مایع یا پودر با رنگبندی مختلف تولید میشود و برای پوشش دادن نقاط ضعف صورت و یا ایجاد یک پوست صاف و بدون عیب استفاده میشود.
فوندیشن گریم به دو صورت پوشش بالایی و پوشش کمتر تولید میشود. فوندیشن با پوشش بالا، پوست را کاملاً مات و بدون لک و جوش میکند، در حالی که فوندیشن با پوشش کم، جلوهی طبیعیتر و از بین بردن خطوط و پوستههای صورت را برای آرایشکار فراهم میکند.
برای استفاده از فوندیشن گریم، باید ابتدا آن را با استفاده از اسفنج، برس یا انگشتان به صورت یکنواخت و همگن روی پوست صورت پخش کرد. سپس میتوان با استفاده از سایر محصولات آرایشی مانند پودر، رژ لب و سایه چشم، آرایش خود را تکمیل کرد.
در نتیجه، فوندیشن گریم یکی از محصولات ضروری در آرایش است که به شما امکان میدهد پوست خود را صاف و بدون عیب نشان دهید و باعث افزایش رونق و جذابیت ظاهری شما میشود.
پوست درخشان و صاف مهم ترین فاکتور در داشتن یک آرایش و میکاپ بی عیب و نقص محسوب می شود. اگر شما هم مانند بسیار از افراد پوست صاف و بی عیب نقصی ندارید اصلا جای نگرانی نیست؛ زیرا امروزه محصولات آرایشی متنوعی وارد بازار شده است که دغدغه ای ما را برای داشتن پوستی صاف و زیبا در زمان میکاپ از بین می برد.
یکی از این لوازم آرایشی فون یا فوندیشن است، این محصول مانند معجزه ای تمام لک، جای جوش، جای زخم، سیاهی زیر چشم، کبودی و… را از بین میبرد و پوست زیبا و صاف را برای شما به ارمغان می آورد.
فوندیشن چیست؟
فون یا فوندیشن (Foundation) به معنای پایه و اساس است و در زمینه آرایش و میکاپ به محصولات آرایشی که برای زیر سازی یک آرایش بی عیب و نقص و عالی استفاده می شود، فوندیشن یا فون گفته می شود. فوندیشن در واقع همان کرم پودر است که برای زیرسازی آرایش مورد استفاده قرار می گیرد. برای داشتن چهره ای طبیعی بهتر است از فوندیشن همرنگ پوست خود استفاده کنید. فوندیشن و فوم گریم انواع مختلفی دارد که در ادامه هر یک را توضیح خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.
انواع فون و فوندیشن گریم
فون و فوندیشن ها متناسب با انواع پوست، مدت زمان، شرایط آب و هوایی و میزان آرایش تولید می شوند و آن ها می توان از نظر بافتی که دارند به شکل زیر دسته بندی کرد:
- فوندیشن خشک و پودری (Powder)
- فوندیشن نیمه جامد و کرمی (Cream)
- فوندیشن مایع و لیکویید (Liquid)
- فوندیشن جامد یا استیک (Stick)
- فوندیشن اسپری (Spray)
فوندیشن خشک و پودری (Powder)
فوندیشن خشک و پودری در واقع همان پنکک یا پودر کامیکت می باشد که بیشتر افراد به آن پنکیک می گویند. این محصول فاقد چربی است و مناسب افرادی است که پوست چرب و براقی دارند؛ استفاده از این محصول علاوه بر اینکه تمامی لک، کبودی و جای جوش و… این افراد را پوشش می دهد، باعث می شود که براق بودن پوستشون از بین بره و حالتی یکدست پیدا کند. باید این نکته هم در نظر داشت که همه ی پنکک ها مناسب افرادی با پوست چرب نیستند، زیرا برخی از پنکک ها حاوی مواد چرب هستند و افرادی که پوست به نسبت خشکی دارند می توانند از آن استفاده کنند.
فوندیشن نیمه جامد و کرمی (Cream)
فوندیشن نیمه جامد و کرمی در واقع همان کرم پودر است که بیشترین استفاده را دارد. کرم پودر حالتی روان و نیمه چربی دارد و به راحتی در سطح پوست پخش می شود و پوست را کاور می کند. یکی از دلایل محبوبیت این نوع فوندیشن مناسب بودن آن برای انواع پوست می باشد و این که در شرایط آب و هوایی مختلف قابل استفاده می باشد.
فوندیشن مایع و لیکویید (Liquid)
یکی دیگر از فوندیشن هایی که محبوبیت زیادی در بین افراد دارد فوندیشن مایع و لیکویید می باشد.این فوندیشن بسیار سبک و رقیق می باشد و برای این که بتوان یک بافت یکدست را در روی پوست ایجاد کرد لازم است تا ابزار مناسب و مهارت لازم را داشته باشید. این نوع فوندیشن بر خلاف فوندیشن نیمه جامد و کرمی مصرف روزانه ندارند و برای گریم های حرفه ای از آن ها استفاده می شود. از لیکویید معمولا برای پوست های مختلط و چرب استفاده می شود.
فوندیشن جامد یا استیک (Stick)
این نوع فوندیشن بسیار چرب هستند و حالتی جامد و مدادی دارد، از فوندیشن جامد معمولا برای پنهان کردن خطوط باریک صورت، جوش، تتو، کک و مک، جای بخیه و سیاهی دور چشم استفاده می شود. به علت چربی بسیار بالای این نوع فوندیشن بهتر است که در نواحی زیر چشم و جاهایی که چین و چروک زیاد است کم تر استفاده شود.
فوندیشن جامد اگر متناسب با نوع پوست انتخاب نشود و به صورت روزانه از آن استفاده شود باعث ایجاد چین و چروک در صورت می شود.
فوندیشن اسپری (Spray)
فوندیشن اسپری نسب به سایر دسته بندی های فوندیشن کم تر استفاده می شود و محبوبیت کم تری دارد. معمولا از این نوع فوندیشن زمانی که می خواهیم در مدت زمان کم، حجم بالایی را پوشش دهیم استفاده می کنیم. از فوندیشن اسپری معمولا برای بدن استفاده می شود و در مدت زمان کم می توان از آن استفاده کرد و پوشش یکنواخت را بر روی پوست بدن ایجاد کرد.
چگونگی انتخاب رنگ فوندیشن مناسب با پوست
برای انتخاب فوندیشن مناسب پوست باید به دو نکته دقت کرد، اولین نکته شناخت نوع پوست است و دومی انتخاب تناژ متناسب با رنگ پوستتان است. برای انتخاب تناژ رنگی مناسب پوست کافیه که مقداری از فوندیشن را بر روی گردن و خط چانه تست کنید، فوندیشنی مناسب رنگ پوست شماست که بدون مالش همرنگ پوست شما باشد. در انتخاب رنگ فوندیشن باید نهایت دقت را داشته باشید زیرا انتخاب رنگ روشن تر شما را رنگ پریده و انتخاب رنگی تیره تر شما را آفتاب سوخته نشان می دهد.
مزایای استفاده از فوندیشن گریم
- انتخاب فوندیشن مناسب با پوست شما به شما کمک می کنه که کک و مک صورت خود را پوشش دهید و پوستی یکنواخت در زمان آرایش داشته باشید.
- در زمان انجام گریم های سنگین شما نیاز دارید تا یک زیرسازی مناسب داشته باشید و فوندیشن بهترین گزینه برای این کار است.
- فوندیشن بهترین گزینه برای زمانی است که به مهمانی دعوت هستید و صورت شما جوش دارد. شما با کمک فوندیشن میتوانید جوش های خود را پنهان کنید.
- از مزایای دیگر فوندیشن می توان به پوشش چروک های ریز صورت اشاره کرد با استفاده از فوندیشن شما جوان تر بنظر خواهید رسید.
معایب استفاده از فوندیشن گریم
- فوندیشن ها مصرف روزانه ندارد و استفاده روزانه از فوندیشن موجب آسیب رساندن به پوست می شود.
- اگر فوندیشن متناسب با پوست خود را مصرف نکنید، طراوت و شادابی پوست شما از بین می رود.
نکات کلیدی در استفاده از فوندیشن و فون گریم
- شما باید فوندیشن متناسب با نوع پوست خود و شرایط آب و هوایی انتخاب کنید. به طور مثال افرادی که دارای پوست چرب هستند با از فوندیشنی که مات و فاقد چربی است استفاده کنند تا نتیجه دلخواهشان حاصل شود.
- در زمان استفاده از فوندیشن از مالش آن بر روی صورت خودداری کنید، این کار باعث ایجاد چروک برروس پوست شما می شود
- برای استفاده از فوندیشن بر روی پوست باید از ضربه های آرام به وسیله ی انگشت یا پد آرایشی استفاده کرد.
- هرگز بعد از استفاده فوندیشن مایع از فوندیشن پودری استفاده نکنید، زیرا فوندیشن پودری چرب و سنگین است و ترکیب آن با فوندیشن مایع ظاهری مصنوعی به شما می دهد.
- قبل از استفاده ی فوندیشن مایع حتما آن را خوب تکان دهید تا یکنواخت شود.